Vapaudenaukio 4 | Assi Group

Vapaudenaukio 4

Assi Group uskoo tulevaisuuteen Vapaudenaukiolla

Assi Vapaudenaukion toimistoilla on erinomainen kysyntä niiden hyvän sijainnin, joustavuuden ja palvelutarjonnan ansiosta. Olemme Assi Groupissa luottavaisia korkealaatuisten toimistojen kysyntään tulevaisuudessakin. Jotta voisimme palvella nykyisiä asiakkaita kasvussa ja tarjota uusille yrityksille vetovoimaisen liiketoimintaympäristön, olemme jättämässä Lappeenrannan kaupungille hakemuksen uuden Vapaudenaukio 4-talon rakennusoikeuden kaavoituksesta. Vapaudenaukio 4 kaavoitus olisi varautumista tulevaisuuden tarpeisiin ja toteutuessaan jatkoa mittavalle yksityiselle investoinnille Lappeenrannan yritysten toimintaympäristöön.

Uusi Vapaudenaukio 4-nimellä kutsuttava rakennusoikeus olisi kerrosalaltaan n. 4500 m2. Se sijoittuisi Valtakadun pihaanajomme kohdalle P-Pormestari pysäköintihallin sisäänajon päälle ja nykyisen Vapaudenaukio 2-talon yhteyteen. Hakemuksessa rakennusoikeus toteutuisi yhdeksän toimistokerroksen laajuudessa ja sen viisi ylintä kerrosta olisivat kerrosalaltaan pienennetyt kokonaisvaikutelman keventämiseksi. Katutasossa säilyisi nykyinen sisäänajo pysäköintihalliin ja Vapaudenaukion piha-alueelle. Kohteeseen toteutuisi porras- ja hissiyhteys pysäköintihalliin.

Ehdotuksen rakennuspaikka on käytännössä ainoa mahdollisuus, jotta uudesta kiinteistöstä voitaisiin toteuttaa sisäyhteys yhteisiin palveluihin ja tarvittaessa myös 2- ja 4-talojen kerrosten välille. Ehdotuksen siro ja kapealinjainen massa kunnioittaa ympäröivää arkkitehtuuria ja myötäilee olemassa olevien rakennusten tyyliä ja väritystä. Valtakadun seinälinja on sijoitettu sisennetysti samaan linjaan kirjastorakennuksen kanssa. Uudisrakennus täydentää olemassa olevaa Assi Vapaudenaukion rakennus- ja palvelukokonaisuutta.

Rakennusoikeus toivotaan toteutuvaksi korkeana massana, koska rakennuspaikka ei mahdollista suurta kerrospinta-alaa ja rakennusoikeutta olisi oltava kuitenkin riittävä määrä kannattavan kokonaisuuden toteuttamiseksi. Rakennusteknisesti paikan tekee haastavaksi se, että rakennuksen perustukset on toteutettava pilareilla olemassa olevan pysäköintihallin kautta.

Tässä vaiheessa kaavamuutoshakemuksessa on vasta kyse rakennusoikeuden mahdollistamisesta ja kohteesta esitetyt kuvat ovat tavoitekuvia, joiden pohjalta kaavaa lähdetään esittämään. Lopputulos määräytyy kaavaprosessin kautta ja kohteen rakentamisen aikataulu riippuu kaavoituksen etenemisestä ja tulevaisuuden kysynnän konkretisoitumisesta.

Ehdotuksen valmistelusta on vastannut Assi Groupin tiimin kanssa Juho Ojala arkkitehtuuritoimisto Riitta ja Kari Ojala Oy:stä.

Ota yhteyttä

Lähetä yhteydenottopyyntö

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.