ARMILANLINNA

Armilanlinna on nyt valmis!

Ainutlaatuiset toimisto- ja yritystilat ovat nyt tutustuttavina. Sovi käynti pian.

Armilan funkkiskouluna Lappeenrantalaisten hyvin tuntema rakennus on nyt nimeltään Armilanlinna.

Armilanlinnan alue sijaitsee keskustan äärellä aivan Lappeenrannan rautatieaseman vieressä. Erinomaista sijaintia täydentävät hyvät liikenneyhteydet muun muassa yliopistolle ja 6-tielle. Myös pysäköinnille ja varastoinnille löytyy mainot tilat. 

Armilanlinnan kokonaisuus muodostuu uudisrakentamisesta ja historiallisesti arvokkaasta vuonna 1938 rakennetusta funkistyylisestä koulurakennuksesta, joka peruskorjattiin laadukkaasti monikäyttöisiksi toimitiloiksi. Syksyllä 2018 samaan pihapiiriin valmistui uusi kiinteistö, jossa toimii Eksoten perhetukikeskus.

Ensimmäiset asiakkaat ovat jo aloittaneet toimintansa Armilanlinnassa.
-Avidly
-Attentio Oy
-Arcxo Group Oy
-Invalidiliitto
-Katja Noponen Oy
-Lamisnet
-Lisäpalvelu Lappeenranta / Lisäpalvelu Teollisuus LPT Oy
-Kehitysvammaisten palvelusäätiö
-Suomen metsäkeskus
-Tilitoimisto Heini Poutiainen Oy

Tiloja on vielä saatavana moneen tarpeeseen alkaen esimerkiksi 10 neliön pientoimistosta, jonka hinta on 270 €/kk alv 0%. Hintaan sisältyyy siivous ja kulutussähkö. Käytössä ovat lisäksi taukokeittiö ja yhteiset sosiaalitilat.

Uudet asiakkaatkin ehtivät vielä hyvin suunnittelemaan toimintaansa valoisiin ja korkeisiin huonetiloihin. Tilaa on niin pienille kuin isommillekin yrityksille, yhdistyksille tai muille toimijoille. Armilanlinna soveltuu mainiosti toimistokäytön lisäksi palvelu- ja hyvinvointiyrittäjille. Uuden käytön lounasravintolana on saamassa myös koulun ruokasali. 

Tutustu alta tai www.tiloja.fi/assigroup esimerkkitiloihin ja ota yhteyttä!

Armilanlinnan pihapiiriin valmistui syyskuussa 2018 vasemman puoleinen uudisrakennus, jossa toimii tällä hetkellä Eksoten perhetukikeskus. Toinen 2200 m²:n kokoinen Ratakadun suuntaisesti toteutettava rakennus odottaa toteutusta funkkiskoulun remontoinnin jälkeen. Yhdessä koulun kanssa rakennukset muodostavat tyylikkään kokonaisuuden oman ison pihapiirin ympärille.

Esimerkkitila 200 neliön kolmannen kerroksen toisesta päädystä. Tilaa on mahdollista pienentää/suurentaa tai yhdistää kerroksen muiden tilojen kanssa asiakkaan tarpeiden mukaan. 

Esimerkkitilat 10 ja 20 neliön suuruisina ensimmäisen kerroksen toimistoista. Tiloja on mahdollista pienentää/suurentaa tai yhdistää kerroksen muiden tilojen kanssa asiakkaan tarpeiden mukaan. 

Armilan kansakoulusta

Armilanlinnaksi

1921

Oppivelvollisuus

Osa esikaupunkilaislapsista kävi kiertokoulua ja osa jäi vaille opetusta, ennen kuin oppivelvollisuuslaki tuli voimaan 1921 ja kouluolot järjestettiin uudelleen. Vuonna 1922 valmistui Armilan koulun pihapiirissä sijaitseva puinen koulurakennus, jossa koulua kävi lähes 350 oppilasta.

1932

Alueliitos

Vuoden 1932 alueliitoksen jälkeen ratkottiin Lappeenrannalle siirtyneen Armilan kansakoulun tilaongelmaa, sillä koulussa oli enemmän oppilaita kuin sinne mahtui. Kaavassa ei kuitenkaan ollut uudelle koulutalolle paikkaa, vaan se sijoitettiin vanhan koulun etelänpuoleiseen kortteliin, joka oli kaavoitettu omakotitonteiksi.

1938

Armilan kansakoulu valmistui

Koulu on viipurilaisen arkkitehti Jalmari Lankisen merkittävimpiä töitä Lappeenrannan alueella sekä kaupungin merkittävimpiä funkisrakennuksia.

 

 

1940

Armilan koulu sotasairaalana

Armilan koulu oli muutettu sotasairaalaksi jo ennen talvisodan syttymistä. Neljän kuukauden aikana, jolloin rakennus toimi sotasairaalana, se joutui useasti ilmapommitusten kohteeksi. Suoria osumia rakennukseen ei tullut, mutta rikkoutuneita ikkunoita paikattiin pahvilla. Yksi Lappeenrannan tuhoisimmista ilmapommituksista oli 26.2.1940. Tällöin rakennuksesta meni sähköt, vedentulo lakkasi ja puhelinyhteydet katkesivat.

1940–
1960

1940–1960-luvut

Koulun oppilasmäärä kasvoi nopeasti 1940-luvun lopulla ja 1950-luvulla, kun sodan jälkeiset suuret ikäluokat tulivat kouluikään. Enimmillään oppilaita oli 1960-luvun vaihteessa lähes 650.

2010

Assi Group ostaa koulun

Assi Group hankkii koulun omistukseensa Lappeenrannan kaupungilta ja kiinteistölle hyväksytään uusi kaava lisärakennusoikeudella. Koulu jatkaa toimintaansa vuoteen 2013.

2014

Kunnostustyöt ja suunnittelu käyntiin

Ulkorappaus kunnostetaan kauniiksi ja talon arvon mukaiseksi. Taloon asennetaan hissi esteettömyyden ja monipuolisen käytön mahdollistamiseksi.

2019

Armilanlinnan uusi elämä alkaa!

Kiinnostuitko?

Voit olla yhteydessä minuun kaikissa vapaudenaukiota koskevissa asioissa. Yhdessämme löydämme varmasti yrityksellenne parhaan ratkaisun!

Markku Hokkanen
kiinteistöt ja kehitys
+358 40 733 7833

markku.hokkanen@assigroup.fi

KYSY LISÄÄ KODEISTAMME

 
1 Alkaa 2 Valmis