Vapaudenaukion taloissa otettiin käyttöön aurinkosähköjärjestelmä | Assi Group

Vapaudenaukion taloissa otettiin käyttöön aurinkosähköjärjestelmä

19.12.2018

VAPAUDENAUKION TALOISSA OTETTIIN KÄYTTÖÖN AURINKOSÄHKÖJÄRJESTELMÄ

Assi Vapaudenaukiolla on otettu käyttöön aurinkosähköjärjestelmä. Järjestelmä on toteutettu molempiin Vapaudenaukion taloihin ja se koostuu 131 aurinkopaneelista. Paneelien arvioitu elinkaari 35-40 vuotta ja niiden valmistaja on Sharp. Järjestelmän toimittaa PlayGreen Oy, joka on yksi Suomen vanhimpia ja kokeneimpia aurinkosähkön asiantuntijayrityksiä.

Kaikki järjestelmän tuottama sähkö hyödynnetään talojen peruskulutuksessa eikä sitä myydä sähköverkkoon. Vapaudenaukion toimistotalo on monella tavalla ideaalinen aurinkosähkön kohde, sillä talojen ilmanvaihto ja jäähdytys kuluttavat sähköä juuri oikeaan aikaan, esimerkiksi valoisana kesäaikana ilmanvaihto ja jäähdytys tehostuvat. Lisäksi uusina taloina asennuksen mahdollistavat rakenteet ja kiinteistötekniikka sekä talojen hyvä sijainti.

Vapaudenaukion kohde on toimittajallekin ensimmäinen, johon asennetaan palo- ja pelastusturvallisuutta parantava paneelikentän katkojärjestelmä. Tämä mahdollistaa pelastustoimen turvallisen toiminnan sammutustilanteessa erottamalla kentän kahden paneelin ryhmiksi niin, että jännite alenee sammutustyölle turvalliseksi. Järjestelmä myös mittaa paneelikentän lämpötilaa ja sulkee ne piirit, joissa lämpötila nousee yli 92-astetta. Järjestelmä mahdollistaa häiriötilanteessa myös automaattisen palohälytyksen.

Panostus aurinkosähköön auttaa meitä kaikkia alentamaan ympäristön kuormitusta ja hillitsemään hiilidioksidipäästöjä. Tällä järjestelmällä saavutettava CO2 päästöjen vähentyminen on jopa 6,3 tonnia vuodessa.

Kaikki ajankohtaiset

Ota yhteyttä

Lähetä yhteydenottopyyntö

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.